google.com, pub-2396589572820053, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Atalarımız (Trabzon) Vakfıkebir ilçesinden Simenli köyünde doğmuşlardır.
0rada nüfus arttıkça ve arazilerin dar olması nedeniyle 1908 yılında SAKARYA'nın Karasu ilçesine göç etmişlerdir.
Buralarda yaylalara yerleşmeye başlamışlardır.
Bir yerleşim alanıda SAKARYA'nın Hendek ilçesinin tepelerine kurulmuştur.
Bu yaylanın aşağısındaki yerlerin "Köy" olabileceğini düşünmüşlerdir.
Köy olabilecek yerleri gezip buraların havasının iyi ,sularının bol ve yaylasında olduğu için burayı KÖY yapmak istemişlerdir.
Karasu'dan insanlar bu yerleri "Köy" yapabilmek için hükümetten izin almaya çalışmışlar fakat buraların orman olması nedeniyle izin verilmemiştir.
Ancak1922 yılında "HÜR ve ÖZGÜRLÜK" kanunu çıkınca bu duruma hükümet karşı çıkmamıştır.
Vakfıkebir ilçesinin "Şalpazarı" Simenli" Dereköy" Kabasakal" ve "Sayvançatak" köylerinden gelen insanlar burayı "Köy" haline getirmişler ve köyün ismini "DİKMEN" olarak belirlemişlerdir.
Köye öncelikle 14 hane kurulmuştur. Şu anda köy 750 hanedir.
Daha sonra bunun sayısı artmıştır buradaki insanlar geçimini "hayvancılık" "orman ürünleri " " çilekçilikle" ve" fındıkçılıkla" sağlamaktadır.
KAYNAK
Muhammet GÜNBATAN (Muru Mommet)
ÇEPNİ
Kelime olarak Koruyucu,birlik ve özellikle sınır koruyucu anlamına gelir.
Çepni’ler oğuz boylarından biridir.
Anadolu Çepni’leri 16. yy. Atçeken,Halep Türkmenleri,Ramazanlı Ulusu,Dulkadırlı, Ulu Yörük adlı göçebe uluslar arasında ve Trabzon bölgesinde yaşamakta idiler.
Trabzon Çepnileri: 16.yy.da göçebe hayatlarını bırakmış olmakla birlikte,boy görenek ve geleneklerine yalnız o yüzyılda değil,ondan sonraki yüzyıllarda da kuvvetle saklamışlardır.
Osmanlı coğrafyacılarından Mehmet Aşık,16. yy.nin sonlarında yazdığı Mehazıru’l-avalim adlı eserinde,Trabzon bölgesinde yaşayan Türk halkından önemli bir kısmı Çepniler olduğunu ve Trabzon bölgesini batı ve güney tarafındaki dağların Çepni Dağları adıyla anıldığını yazarak,Trabzon bölgesindeki Çepniler üzerine bilgi vermiştir.
KAYNAK:Türk Ansiklopedisi SYF:453